home
nederlands
advies & onderzoek ICT werkwijze opdrachtgevers publicaties over Pleiade contact
over Pleiade
Pleiade bestaat uit
Maurits van der Graaf
Mark de DoesPleiade werkt nauw samen met:
Désirée van den Berg
Miriam Winkel
Ton le Mair
Euro Business Center

Maurits van der Graaf
senior consultant

Maurits heeft ruime ervaring opgedaan met uiteenlopende opdrachten in de informatievoorziening, wetenschap, onderwijs en in de culturele sector. Daarvoor vervulde hij diverse managementfuncties in de uitgeverij, bij bibliotheek- en documentatie-instituten en bij een instantie voor publieksvoorlichting. Hij was onder meer directeur van de Nederlandse Influenza Stichting, het Nederlands Bureau voor Onderzoek Informatie en adjunct-directeur van het Nederlands Instituut voor Wetenschappelijke Informatiediensten. Zijn profiel wordt gekenmerkt door de volgende kernwoorden:

open: Maurits staat open voor informatie van alle kanten, voor alternatieven, dwarsverbanden en allianties. Kan zich in eerste instantie losmaken van eigen (voor)oordelen.

procesgevoelig: laat de mensen zelf denken, heeft oog voor hun behoeften en belangen en weet plaats te creëren voor het uitwisselen van ideeën en visies zodat er energie en betrokkenheid met medewerkers en externe betrokkenen wordt gegenereerd.

vermogen tot analyse én synthese: inventariseert, structureert, brengt een lijn aan en komt tot een oordeel. Formuleert een doelstelling die gebaseerd is op herkenbare geluiden uit de organisatie. Zet dit helder op papier. Kan doelstellingen gemakkelijk verkopen aan de mensen die de informatie hebben aangeleverd.

bindend vermogen: door serieus te nemen wat wordt ingebracht en door te laten zien dat er iets mee gebeurt, creëert Maurits betrokkenheid. Door aandacht te schenken aan individuele zaken en mensen aan te moedigen van elkaars kwaliteiten en deskundigheden te profiteren genereert hij teamgeest.

doelgerichtheid, daadkracht, pragmatisme:
vastberaden en inventief streeft hij vervolgens het gekozen en breed gedragen doel na. Als het niet zus kan, dan probeert hij het zo. Hij is niet voor één gat te vangen, gaat niet twijfelen aan zijn doelstellingen als het tegenzit. Boekt dus resultaten, laat zijn team delen in het succes en houdt zo de betrokkenheid hoog.